Wanneer het feestelijk mag zijn, bijvoorbeeld aan de start van een nieuw jaar, wil een organisator wel eens graag de voorstelling combineren met een etentje. Dat kan natuurlijk, maar om teleurstellingen te vermijden alvast enkele bedenkingen :
- Spijsvertering vraagt arbeid van het lichaam, vandaar dat veel mensen wat slaperig worden van alcohol en eten… niet meteen het ideale uitgangspunt om van een voorstelling te genieten.
- Tijdens een diner groeien er tussen de groepsleden fijne tafelgesprekken. En dan moet iedereen ineens zijn mond houden om ruim een uur naar 1 spreker te luisteren. Niet de ideale volgorde...
- De speler of spreker is ook maar een mens : hoe later op de avond hij moet optreden, hoe meer vermoeid hij is.
- Dus wordt er een (uiterlijk) uur afgesproken waarop de artiest (eindelijk) mag optreden. Maar timing heb je in de keuken (en aan tafel) nooit helemaal in de hand. Hierdoor riskeert het een stress te worden, om de kunstenaar op tijd te laten beginnen.
- Erik Burke is geen animator, geen moppentapper, geen stand-up comedian. Hij is woordkunstenaar en trakteert op volwaardige voorstellingen met een meerwaarde : vaak grappig, meestal poëtisch, altijd met een boodschap. Zie een optreden dus niet als vulling tussen hoofdgerecht en dessert maar als een waardig onderdeel van de avond.